VEF Blog

Titre du blog : Amis du Cap d'Estany Sardaniste
Auteur : sardane
Date de création : 19-12-2008
 
posté le 17-11-2016 à 15:04:11

QUELQUES INFOS

"Aprendre a llegir és encendre un foc; cada síl·laba pronunciada és una espurna."
Victor Hugo
 
 
Divendres 18 de novembre a les 6 de la tarda a La Llibreria Catalana: Presentació del llibre "Du double 'je' en Roussillon"  de Robert Saut.
On peut dire des Roussillonnais de socarrels (de souche et de racines), qu’ils se sont toujours fait « une certaine idée» du Roussillon, espagnol avant 1659, français depuis, mais toujours catalan. Terre de deux cultures depuis plus de trois siècles, et de double identité, contestée par les tenants du tout ou rien, jacobins contre catalanistes. Par quelles traverses, quels compromis, quels renoncements cette terre est-elle devenue française, sans toutefois renier ses racines ? Et l’est-elle devenue sans partage et sans esprit de retour? Pour répondre à ces questions, Robert Saut nous propose quelques pistes sous forme de chroniques ayant pour dénominateur commun l’acculturation de notre pays, implicite ou manifeste, forcée ou consentie. Aujourd’hui, le double « je » des Roussillonnais –catalan et français – est toujours vivace mais tiraillé d’un côté par un État jacobin qui craint sa catalanité et de l’autre par une minorité catalaniste qui remet en cause sa francité. En équilibre instable donc, à l’image de son économie, et balançant entre raison et utopie, authenticité et folklore.
Dissabte 19 de novembre a les 10h10 a la Mediateca de Perpinyà: Esmorzar literari amb Care Santos.
Care Santos va néixer a Mataró (Barcelona) l'any 1970. Va començar a escriure als 8 anys i des de llavors no ha deixat de fer-ho no un sol dia de la seva vida. Va estudiar Dret i Filologia, va treballar en diferents mitjans de comunicació i als 25 anys va publicar el seu primer llibre. Des de llavors, ha publicat deu novel·les, sis llibres de relats i una nombrosa obra per a joves i infants. En aquest terreny, és una de les autores més llegides del nostre país, i la seva obra ha estat traduïda a més de 20 idiomes. El 2014 va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel·la Desig de xocolata. Ha obtingut, a més, els premis Edebé, Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove —tot de literatura per a joves— i ha fet d'antòloga del llibre Un deu. Antologia del nou conte català. Fa poc ha enllestit el seu primer text teatral, Truca abans d'entrar.
 
Dissabte 26 de novembre a les 19h al Cinema Castellet: projecció de "Le peuple interdit".
 
Divendres 2 de desembre a les 18h30 al Casal de Perpinyà: Presentació de la noveŀla "El navegant" de Joan-Lluís Lluís amb la presència de Carme Junyent.
Presentació a càrrec de Carme Junyent, professora de lingüística a la Universitat de Barcelona, directora del Grup d'estudi de llengües amenaçades (GELA) i autora d'una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.
Ens trobareu al 7 de la plaça Joan Payra de Perpinyà
Obrim de dimarts a dissabte, de 9h30 a 12h30 i 14h a 19h
http://llibreriacatalana.us9.list-manage1.com/track/click?u=4e916989731272c1707868881&id=10a003f969&e=ea1e37cfc9
Copyright © 2015 La Llibreria, All rights reserved.
Aquesta és una llista per informar els clients de les activitats de la Llibreria catalana de Perpinyà.

La nostra adreça:
La Llibreria
7, plaça Joan Payra
Perpinyà, Catalunya Nord 66000