VEF Blog

Titre du blog : Amis du Cap d'Estany Sardaniste
Auteur : sardane
Date de création : 19-12-2008
 
posté le 13-12-2016 à 11:32:23

QUELQUES INFOS

Per Nadal un llibre és un bon regal !
"Aprendre a llegir és encendre un foc; cada síl·laba pronunciada és una espurna."
Victor Hugo
 
 
Dimecres 14 de desembre a les 16 h: Lectura de contes 
Vine a celebrar Nadal amb l'APLEC i La Llibreria Catalana. Lectura de contes amb Gerard JACQUET, Míriam ALMARCHA i ... el llop.
Dijous 15 de desembre a les 18h : Presentació del catàleg d'exposició "Una mirada sobre l'ós"
Al febrer del 1952, el periodista de renom Jean Ribière puja a Prats de Molló, a l'Alt Vallespir, per hi realitzar un fotoreportatge sobre una festa, en aquest temps encara intimista : el Dia dels Óssos. D'aquest treball, se preserva un fons de 36 negatius inèdits i avui, 65 anys més tard, les fotografies d'en Ribière són un valuós document etnohistòric pel coneixement d'aquesta festa popular.
D'aquí la voluntat de l'associació Costumari de Catalunya Nord, de valoritzar aquest fons realitzant una exposició a Prats de Molló, del 10 de desembre 2016 al 10 de març 2017, i de la completar per l'edició d'un catàleg, publicant la integritat dels clixés.

 

 
Divendres 16 de desembre a les 18h: Presentació-degustació de vi ranci
Les edicions Trabucaire i La Llibreria Catalana us conviden a la presentació del llibre col·lectiu "Les rancios secs du Roussillon". Vins oxydatifs, felurons de la viticulture catalane". Una presentació-degustació de vi ranci i productes catalans amb la presència dels autors Jean Lhéritier, Michel Castillo...

 
Dissabte 17 de desembre de 10h30 a 12h30 i de 14h a 16h : Trobada amb Albert Bueno. Signatura de "La integral", llibre-discs amb 100 cançons,  de les quals 10 són novetats, amb les lletres en català i les traduccions en francès.
 
Dissabte 17 de desembre de 17h a 19h: Trobada amb Phil Becker
Signatura del llibre "Vous avez une mission". Avec ses collègues à usage unique et ses supérieurs d’un jour, Phil Becker, à l’époque étudiant en Droit, raconte comment — en alternant avec les bancs de la fac —, il a rampé parmi vos déchets, compté les boîtes de conserve de votre supermarché ou encore trié votre courrier. Ce récit illustré est une bouffée d’oxygène décalée et pleine d’humour, dans l’univers de l’intérim et des petits boulots. Un enchaînement de rencontres improbables et de situations aussi absurdes qu’authentiques, qui laissent le sourire.

 
Dilluns 19 de desembre a les 18h30: Club de lectura - sessió 3 !
Aprendre a llegir i a parlar una llengua pot ser una iniciativa lúdica i amena quan s'emprèn al voltant d'un llibre adequat i un grup de persones amb la mateixa motivació. És en aquest sentit que cada darrer dijous de mes, clients fidels de la Llibreria organitzen una trobada per a comentar i llegir llibres en català. Es tracta d'una activitat adreçada a adults que vulguin millorar la seva comprensió lectora i fluidesa verbal en català, que tinguin ganes de perdre la por a mostrar-se llegint en veu alta i que entenguin que la lectura és una de les tantes formes d'endinsar-se en una llengua i una cultura determinada.

 
Dimarts 20 de desembre de 17h a 19h: Trobada amb Joan-Francesc Castex-Ey
Acaba de sortir publicat en català i francès a les edicions Presses Littéraires el nou llibre, “Retrat petit de tot i res - Petit portrait de tout et de rien”. Entre narració i assaig, amenitzat per moments poètics i un toc d’ironia, Joan-Francesc Castex-Ey ha volgut retratar, de manera profunda i lleugera a l’encop, les identitats i el destí de les coses i de cadascun de nosaltres. Una mena de relat reflexiu de fragments de vides individuals o col·lectives, reals o simbòliques.

 
Dimecres 21 de desembre de 10h30 a 12h30: Trobada amb Joan Tocabens. Signatura del llibre "Herbes sauvages et petites recettes. Plantes sauvages comestibles du Pays Catalan"
 
Ens trobareu al 7 de la plaça Joan Payra de Perpinyà
Obrim de dimarts a dissabte, de 9h30 a 12h30 i 14h a 19h
www.llibreriacatalana.com
Copyright © 2015 La Llibreria, All rights reserved.
Aquesta és una llista per informar els clients de les activitats de la Llibreria catalana de Perpinyà.

La nostra adreça:
La Llibreria
7, plaça Joan Payra
Perpinyà, Catalunya Nord 66000