VEF Blog

Titre du blog : Amis du Cap d'Estany Sardaniste
Auteur : sardane
Date de création : 19-12-2008
 
posté le 10-01-2017 à 11:42:03

QUELQUES INFOS

Aquest gener 2017 amb La Llibreria Catalana
"Aprendre a llegir és encendre un foc; cada síl·laba pronunciada és una espurna."
Victor Hugo
 
 
Dissabte 14 de gener a les 5 de la tarda a La llibreria Catalana : Presentació del llibre "Quan la CNT cridà independència". L'autor Marc Santasusana i Corzan conversarà amb Genís Ferrero Conde, Secretari General de la CNT de Catalunya i Balears i Grégory Tuban, periodista i doctor en història contemporània.
En plena dictadura de Primo de Rivera, Francesc Macià liderà una conspiració anomenada Comitè d’Acció de la Lliure Aliança. Organitzada des de París, tenia per objectiu un alçament independentista a Catalunya i a Euskadi, i havia de rebre patrocini estranger suficient com per armar un exèrcit que comptés fins i tot amb aviació. Hi participaren des de venedors d’armament fins a banquers i especuladors de diverses nacionalitats, però sobretot un variat ventall d’opositors a la dictadura: l’aleshores dirigent d’Estat Català Manuel Carrasco i Formiguera, membres de grups armats d’acció anarquistes com Joan Garcia i Oliver, separatistes bascos i socis d’uns clubs secrets implantats entre l’emigració catalana a Amèrica. Aquesta àmplia conspiració ha passat pràcticament desapercebuda durant nou dècades, i ara que surten a la llum pública tots els detalls, revolucionaran l’estat de la qüestió sobre l’actitud de la CNT respecte al fet nacional català.
L'autor, doctor en història contemporània és especialista en el moviment obrer i en l'independentisme català. Autor, entre d'altres, de l'obra De la fàbrica a la revolta, la biografia del dirigent obrer que esdevingué el primer regidor independentista i socialista català.

 
Dissabte 21 de gener a les 14h30 a la Mediateca de Ceret: Presentació de "Nazis a la frontera dels Pirineus Orientals" damb l'autor Josep Clara
Dijous 26 de gener a les 18h30 a La Llibreria Catalana: Club de lectura - sessió 1
Aprendre a llegir i a parlar una llengua pot ser una iniciativa lúdica i amena quan s'emprèn al voltant d'un llibre adequat i un grup de persones amb la mateixa motivació. És en aquest sentit que cada darrer dijous de mes, clients fidels de la Llibreria organitzen una trobada per a comentar i llegir llibres en català. Es tracta d'una activitat adreçada a adults que vulguin millorar la seva comprensió lectora i fluidesa verbal en català, que tinguin ganes de perdre la por a mostrar-se llegint en veu alta i que entenguin que la lectura és una de les tantes formes d'endinsar-se en una llengua i una cultura determinada.
Divendres 27 de gener a les 18h a La Llibreria Catalana : Presentació del recull poètic "9" de Pere Figueres, a càrrec de Jaume Queralt, i lectures de Júlia Taurinyà, Maite Barcons, Cristina Giner i Pere Manzanares.
"9"- aquesta xifra és el títol de l'últim treball d'aquest home "fora de mida", com diu Renada Laura Portet en el prefaci del llibre. Pere Figueres, sempre humil però sorprenent. Aquest cantautor dels Arbres i dels Ocells, aquest artista plàstic inventor d'una tribu de "Kanyataps" , ens lliura un recull de poesia que canta com l'aigua d'una font clara. Aquesta font de Pere Figueres no ha perdut res dels seus sabors catalans. Unes cinquanta pàgines de poemes, paraules de cançons, de pensaments. A flor de cor. Una filosofia de l'esbalaïment. Una saviesa de la intimitat. Sentimental i descriptiu: El "jo" mai és abstracte. I l'arrelament a un país no és patològic. Ni l'amor d'un mester de terra. Puntes de revolta també. I... Alegria d'espigolar mots, trets i algunes rimes.
Amb 9 il.lustracions inspirades de les seves escultures de suro...
Dissabte 28 de gener a les 5 de la tarda a La Llibreria Catalana:  Presentació del llibre "La memòria viva. Montserrat Roig" amb l'autora Aina Torres.
L’obra, escrita per la periodista i escriptora Aina Torres, inclou declaracions d’una quarantena d’autors i periodistes actuals que reivindiquen el llegat de Roig. Alguns dels noms són els periodistes Mònica Terribas, Joan Carles Peris i David Fernàndez, i els escriptors Isabel-Clara Simó, Carme Riera, Maria Barbal, Bel Olid, Gemma Lienas, Marta Pessarrodona, Mercè Ibarz, Joaquim Carbó o Jordi Coca, entre d’altres. El llibre també inclou documentació inèdita de Montserrat Roig i fotografies clau de la seva trajectòria.
Ens trobareu al 7 de la plaça Joan Payra de Perpinyà
Obrim de dimarts a dissabte, de 9h30 a 12h30 i 14h a 19h
www.llibreriacatalana.com
Copyright © 2015 La Llibreria, All rights reserved.
Aquesta és una llista per informar els clients de les activitats de la Llibreria catalana de Perpinyà.

La nostra adreça:
La Llibreria
7, plaça Joan Payra
Perpinyà, Catalunya Nord 66000