VEF Blog

Titre du blog : Amis du Cap d'Estany Sardaniste
Auteur : sardane
Date de création : 19-12-2008
 
posté le 12-04-2017 à 13:51:08

QUELQUES INFOS

ABRIL amb La Llibreria Catalana
"Llegir és posar les neurones a fer aeròbic."
Enrique Sealtiel Alatriste
 
 
Dissabte 15 d'abril a les 17 hores a La Llibreria Catalana de Perpinyà: Presentació de "Catalunya Nord. La llesqueta del septentrió" a càrrec d'Aleix Renyé.
A través de Catalunya Nord. La llesqueta del septentrió, el periodista nord-català Aleix Renyé ens explica, en un relat amè i irònic, com, a mesura que es recupera la consciència de catalanitat a la Catalunya Nord –molt lligada al procés de ruptura amb l’Estat espanyol a la del sud i a la prepotència francesa que ha eliminat qualsevol referència nominal catalana en la seva organització territorial– l’ús social i públic de la llengua catalana es troba al límit de la seva desaparició, puix que el francès ha esdevingut, ja, la llengua materna dels catalans sota administració francesa.
 
Dissabte 22 d'abril: SANT JORDI a la plaça Arago de Perpinyà:
Amb la presència de Joan-Daniel BEZSONOFF amb « La ballarina de Berlin » i « L'année de Syracuse », Eric FORCADE « Les perpignanais matériau d'art. Expériences, interventions et actions du collectif sociologique Perpignan 1976-1978 », Aleix RENYÉ amb « Catalunya Nord. La llesqueta del septentrió », Joan PEYTAVÍ DEIXONA amb « El català al nord de Catalunya a principi del segle XXI. Prespectiva històrica de la llengua i realitat lingüística del dialecte », Alà BAYLAC FERRER amb « Le catalan en Catalogne nord et dans les pays catalans. Même pas mort ! », Robert VINAS amb « L'infant Ferran de Majorque (1278-1316) », Eliana THIBAULT COMELADE amb totes les seues publicacions, Raymond FALCO amb « Octavia T1 Univers parallèles », Pere FIGUERES amb "9", Albert BUENO amb "La integral", Guillem SABGENIS amb "Joan & Valentine 2, sempre endavant!" ...
 
Dissabte 22 d'abril a les 15h30 a la plaça Arago de Perpinyà: Espectacle infantil "Que comenci la festa" a càrrec de Jaume IBARS.
 
Dimecres 26 d'abril a les 18h30 a la Casa de la Generalitat de Perpinyà: Presentació de "La ballarina de Berlín" de Joan-Daniel Bezsonoff.
L'oficial de l'exèrcit polonès Jerzy Sosnowski és enviat a fer d'espia a Berlín, quan el vigor del nazisme fa pensar el pitjor. El Berlín previ a l'ascensió de Hitler és un cau d'hedonisme desfermat, ple de cabarets, cafès-concert i teatres, una ciutat ideal perquè Sosnowski, un seductor incorregible, aconsegueixi intimar amb secretàries, actrius i ballarines, pel pur plaer però també per traficar amb la informació que aquestes dones li proporcionen. Com a espia, Sosnowski és mourà com una ombra, i en el lleure s'aplicarà modèlicament i es deixarà seduir per Lea Niako, ballarina i espia alemanya, amiga dels futurs jerarques nazis­des de Himmler i Goebbels a Speer i Hitler­, que volen convertir Berlín en una ciutat monstruosa.
Dijous 27 d'abril a les 18h30 a La llibreria Catalana : Club de lectura - última sessió amb "El navegant" de Joan-Lluís Lluís
Aprendre a llegir i a parlar una llengua pot ser una iniciativa lúdica i amena quan s'emprèn al voltant d'un llibre adequat i un grup de persones amb la mateixa motivació. És en aquest sentit que cada darrer dijous de mes, clients fidels de la Llibreria organitzen una trobada per a comentar i llegir llibres en català. Es tracta d'una activitat adreçada a adults que vulguin millorar la seva comprensió lectora i fluidesa verbal en català, que tinguin ganes de perdre la por a mostrar-se llegint en veu alta i que entenguin que la lectura és una de les tantes formes d'endinsar-se en una llengua i una cultura determinada.
Ens trobareu al 7 de la plaça Joan Payra de Perpinyà
Obrim de dimarts a dissabte, de 9h30 a 12h30 i 14h a 19h
www.llibreriacatalana.com