VEF Blog

Titre du blog : Amis du Cap d'Estany Sardaniste
Auteur : sardane
Date de création : 19-12-2008
 
posté le 30-01-2022 à 08:12:21

PREMI OMNIUM - JOAN-LLUIS

L'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís obté el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

La nova novel·la de Joan-Lluís Lluís, Junil a les terres dels bàrbars acaba de guanyar el prestigiós premi Òmnium a la millor novel·la publicada el 2021. S'ha imposat a les novel·les Terres mortes, de Núria Bendicho, i El primer emperador i la reina Lluna, de Jordi Cussà, que han quedat finalistes. 

Aquest premi va ser creat l'any 2017 per Òmnium Cultural (la més gran associació cultual europea en nombre de socis), amb l’objectiu de prestigiar la literatura catalana i, alhora, crear un catàleg de les millors novel·les de cada any. A més de donar visibilitat a les grans obres contemporànies, el premi persegueix donar a conèixer la literatura catalana més enllà del propi àmbit cultural i fomentar-ne la traducció a altres llengües. S'emmiralla en el seu funcionament en d'altres distincions literàries de prestigi mundial, com el Goncourt francès o el Booker anglès: un jurat independent valora les millors novel·les de l’any, després d’una selecció prèvia per part d’un comitè, escull les tres obres finalistes i, finalment, l'obra guanyadora.

Cal destacar que és la primera vegada que aquest premi és atorgat per unanimitat del jurat. A més, Joan-Lluís Lluís és el premi escriptor català que acumula aquest premi amb el premi Sant Jordi (amb Jo soc aquell que va matar Franco, al 2017), o sigui que ha guanyat els dos premis de més prestigi de la literatura catalana actual.

https://www.youtube.com/watch?v=K8RWESDDi8

 

--
Joana Serra Serra
La Llibreria Catalana
7, Plaça Joan Payra
66000 Perpinyà
(00 33) 4 68 34 33 74
lallibreriaperpinya@gmail.com
Horaris d'obertura:
De dimarts a dissabte
9h30-12h30 i 14h-19h
www.llibreriacatalana.com